Danske Haver Bruges i Stigende Grad til Hjemmelavet Syltetøj

UncategorizedNo Comments

Måden hvorpå vi bruger vores haver har forandret sig en del igennem tiden. De seneste årtier har haven primært fungeret som et sted, hvor man kunne sætte sig ud for at slappe af. Her har fokus altså været på at skabe rolige omgivelser, med flot natur og dejlige dufte. Det er da også en have, som langt de fleste mennesker kan værdsætte.

En have kan dog være meget mere, end bare et flot sted. Det har en lang række danskere bevist, idet de har kastet sig ud i, at revolutionere den måde de danske haver bruges på. Det er noget der langsomt har spredt sig rundt i hele landet, og nu står vi overfor en helt ny bølge af haver, der ikke bare er flotte, men også funktionelle.

Der er nemlig ikke nogen grund til, at en have ikke både kan være flot at se på og kan producere lækre frugter og bær. Der er massevis af spiselige planter, buske og træer, som kan gro i dansk jord. Ikke alene producerer den slags planter sund og nærende mad: de er ofte også rigtigt flotte at se på, og mange af dem bringer også en livlig duft ind i haven. Du behøver altså på ingen måde at gå på kompromis med de ting, du bruger haven til lige nu. Ved at udvælge de spiselige planter med omhue kan du faktisk få det bedste fra begge verdener. En afslappende have, der ser flot ud, dufter fantastisk, og producerer spiselige bær og frugter.

Den seneste bølge af funktionelle haver bliver specielt brugt til, at lave hjemmelavet syltetøj. Hjemmelavet syltetøj er en gammel dansk tradition, som de fleste af vores bedsteforældre nok har været involverede i, i større eller mindre grad. Nu er det altså på vej tilbage, og både unge og gamle er begyndt at gro Havtorn, ribs og blåbær ude i deres haver. Alle disse bær egner sig rigtigt godt til at lave syltetøj, marmelade eller lækker hjemmebrygget saft.

Bærrene tilfører også haven en masse dejlige farver, som virkeligt kan få den til at stråle, når den rette sæson rammer. Det giver også en helt unik følelse af liv og energi i haven, når den nu ikke bare er et kunstværk for øjnene, men også en fryd for vores andre sanser.

Derudover skal man jo også huske på, at bær indeholder massevis af vitaminer og andre sunde ting, som gavner os på mange forskellige måder. Haven er altså ikke bare et sted, hvor man kan slappe af og føle sig godt til mode, fordi man er i rolige omgivelser. Den producerer også næring, som hjælper med at bekæmpe stress indefra, og dermed gøre os til sundere og mere rolige individer, der bedre kan håndtere alt den stress og jag, som det moderne liv byder os.

About the author:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Top